Brenner for gode betongløsninger

Geir Inge Byberg (40) har alltid latt seg fascinere av hva en kan skape med den grove betongmassen. Nå tar han over jobben som avdelingsleder og kontroll-leder marked i Sandnes & Jærbetong.

Geir Inge Byberg (t.v) og Geir Finnesand deler fascinasjonen av betong. Nå tar Byberg over jobben som avdelingsleder og kontroll-leder marked i Sandnes & Jærbetong, mens Finnesand er på vei videre til lederjobb i Spennarmering Norge AS

Publisert: 01.09.2017

Geir Inge har lang erfaring fra betongbransjen, og har jobbet til sammen ti år i Sandnes Betong, som i 2016 slo seg sammen med Jærbetong. Det siste året har han jobbet med å kontrollere det betongfaglige i bedriften. 

- Jeg begynte karrieren min her med å blande betong, etter hvert har det blitt mer betongteknisk og administrativt arbeid. Jeg synes det er veldig interessant å følge med i utviklingen av betong og lærer fortsatt nye ting hver dag, sier Geir Inge. 

Opprinnelig har han fagbrev innen bildeler, og jobbet på et delelager hos en bilforhandler da betongbransjen fanget han. Etter den tid har han tatt alle de betongkompetansekursene som trengs for å arbeide i bedriften. Nå ser han fram til å ta et enda tyngre ansvar, som avdelingsleder for Sandnes-delen av bedriften, og ikke minst som kontroll-leder marked.  

- Det blir interessant med mer kundekontakt, og ikke minst få ta del i mange ulike utviklingsprosjekt i betongproduktene vi leverer. Det er en flott gjeng med ansatte her som jeg kjenner godt fra før. De er veldig sammensveiste og jeg er trygg på at de vil trekke bedriften i samme retning alle mann, slår Geir Inge fast. 

Han tar over jobben fra Geir Finnesand (49) , som nå blir leder i Spennarmering Norge AS. 

- De var sentrale i de fleste offshore-konstruksjonene på 70-90-talet, med VSL i Ryggen. Spennarmering Norge samarbeider med VSL, og er et kvalitetsstempel i den sammenheng. Planen er å komme inn med ny giv, bygge opp og delta i mer tradisjonelle bygg ved økt bruk av spennarmering, sier han. 

Finnesand har jobbet i Sandnes & Jærbetong siden 2013. Da kjøpte Ølen Betong seg inn i det som da var Sandnes Betong, og Finnesand begynte som daglig leder. Fra 2016 har han jobbet som leder for marked og teknologi i bedriften, samtidig som han har hatt en 50 prosent stilling i Ølen Betong-konsernet som koordinator for ferdigbetong mellom alle ØB- selskapene. Han har også fungert som direktør i Murmansk i Atle Berge sitt fravær. 

- Det jeg kommer til å huske best er det trivelige miljøet vi har klart å bygge opp på det som nå er Sandnes- avdelingen, og å gå fra å være den minste aktøren på volum i 2013 til å bli den stasjonen i distriktet som leverte mest betong i 2015. Økonomien har vært meget tilfredsstillende og vi har bygget opp bedriften for videre ekspansjon, som ved overtakelsen av Jærbetong, slår Finnesand fast. 

Geir Inge Byberg liker godt å løse problemer for kunden. Om ikke betongbedriften er en rådgivende bedrift, mener han likevel det er viktig å gi kunden et tips eller to som vil bedre resultatet av jobbene som de leverer. 

 - Det er alltid hyggelig når kunder tar kontakt og sier de var fornøyde med rådet vi gav, og ikke minst betongen de fikk. Vi har også en stor organisasjon, som ofte fører til at vi finner gode svar internt.

 Geir Inge er gift med Ragnhild S. Byberg og har fire barn, fra 5 til 17 år. Familien bor i Verdalen på Klepp, der mye av fritiden blir brukt til oppfølging av barn. Med aktive barn som går på både fotball og håndball er hverdagen hektisk. 

Geir Inge er selv trener i håndball, og prøver å holde seg aktiv med både håndball, løping og sykling. 

- Dersom det er tid til å slappe av, så ligger jeg helt stille på sofaen, sier han og smiler. 

Også på jobb er hverdagene tette med nye utfordringer. Aller best husker han nok de store betongjobbene. Jobben der de leverte 666 kubikk betong til IVAR-anlegget på Forus sitter langt framme i minnet. Ikke minst siden hele jobben ble gjennomført på under 10 timer. Det er også veldig kjekt å få lov til å være med å utvikle noe nytt, mener Geir Inge og viser spesielt til SV-lavvarme som de nå har testet og fått ut på markedet. Den nye betongen som produserer mindre varme, og dermed minsker risikoen for riss og sprekker i betongkonstruksjonene.

Available jobs

    Arkiv

    2017

    2016

    Flere saker:

    2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017