olensvaag.jpg

Dette er Ølen Betong

Ølen Betong Gruppen, som består av flere hel- og deleide virksomheter, er i dag en av landets største produsenter av ferdigbetong-, elementer og betongvarer. Etablert med over 30 blandeverk i Norge. Her inngår også flere mobile betongblandeverk.

Med 450 ansatte og 270 kjøretøyer, produserer og leverers ferdigbetong, betongvarer og elementer i hele Norge, samt i Nord-Vest Russland (Murmansk). Hovedkontoret er i Ølensvåg, 50 km fra Haugesund. Gruppens omsetter årlig for 1,5-1,7 mrd kroner.

Ølen Betong AS ble etablert i 1974 som et samarbeidsselskap mellom Berge Cementstøperi og Sunnhordland Støperi og Bygg. Begge med tradisjoner tilbake fra ca. 1950 med produksjon av ulike betongvarer. Disse firmaene opphørte i 1977, samtidig som Ølen Betong AS overtok og flyttet inn i nye produksjonslokaler på Bergsneset i Ølensvåg (nå: Vindafjord kommune), ca. 5 mil øst for Haugesund (E 134). Gjennom årene er flere selskaper etablert eller kjøpt opp.

Les mer her om vår historikk

Selskapene har samlet en logistikkdivisjon på 270 tunge kjøretøyer, foruten flere mindre biler, trucker og hjullastere. Derav har Ølen Betong Transport AS ca. 100 lastebiler og ansvaret for logistikk på vegne av Ølen Betong AS. Andre transportselskap i gruppen er S&J Transport AS, Ribes Betongpumping AS og Haugaland Containertransport AS.

Ølen Betong AS er organisert i 3 produktdivisjoner:

  • Ferdigbetong
  • Betongvarer
  • Element

I 2007 etablerte Ølen Betong et datterselskap i Murmansk, nordvest i Russland, og åpnet fabrikkanlegg året etterpå. Her er nå betongblandeverk med høy kapasitet, elementfabrikk og verksted. I tillegg kommer logistikkavdeling og selskap for produksjon av tilslag til betongproduksjonen.

Ølen Betong har 40 ansatte i Murmansk, men har i prosjektsammenheng vært oppe i godt over 100 medarbeidere.

Vår forretningsidè er:

Å produsere og omsette produkter i betong, samt tilknyttede produkter og tjenester som dekker behovet i bygg og anleggsmarkedet.

Ledige stillinger

Ønsker du å jobbe i Ølen Betong? Vi har følgende ledige stillinger

Historikk

Ønsker du å lese mer om vår historikk?
Klikk på linken og les om Ølen Betong sin opprinnelse og utvikling

Les mer

Video

Se denne 4-minutters stemningsfulle filmen som viser litt av vår aktivitet og noen av våre fabrikker og anlegg.

Vi har en side med enda flere videoer. Der vil du finne en rekke historiske snutter som ble brukt i forbindelse med vårt bokprosjekt i 2014, og en del andre små filmer av varierende alder og kvalitet.

Besøk videosiden