Ølen Betong - hjem

Ølen Betong sin virksomhet består av flere avdelinger, samt hel- og deleide datterbedrifter, og i dag en av landets største produsenter av ferdigbetong-, elementer og betongvarer. Etablert med over 30 blandeverk i Norge. Her inngår også flere mobile betongblandeverk.

Med 450 ansatte og 270 kjøretøyer, produseres og leverers betongløsninger for bygg og anlegg i hele Norge, samt i Nord-Vest Russland (Murmansk). Hovedkontoret er i Ølensvåg, 50 km fra Haugesund. Ølen Betong med datterbedrifter omsetter årlig for 1,5-1,7 mrd kroner.

Ølen Betong AS er organisert i 3 produktdivisjoner:

  • Ferdigbetong
  • Betongvarer
  • Element

Se en film om oss her

Fra 2018 er Ølen Betong AS og søsterbedriften Ølen Betong Transport AS heleid av Nordic Concrete Group AS (NCG er igjen eid med 50% hver av Ølen Betong Gruppen AS og KB Gruppen Kongsvinger AS). NCG er etablert total 55 steder i Norge og omsetter for over 2,5 milliarder NOK i året.

Bedriften Ølen Betong AS ble etablert i 1974 av to lokale virksomheter med tradisjoner tilbake til 50-tallet med produksjon av ulike betongvarer. Ølen Betong AS flyttet høsten 1977 inn i nye produksjonslokaler på Bergsneset i Ølensvåg (nå: Vindafjord kommune), ca. 5 mil øst for Haugesund (E134). Gjennom årene har Ølen Betong ekspandert vesentlig gjennom etablering av nye avdelinger og selskaper, samt kjøp av andre.

Les mer her om vår historikk.

Logistikk

Ølen Betong og datterselskaper har samlet en logistikkdivisjon på 270 tunge kjøretøyer, foruten flere mindre biler, trucker og hjullastere. Ølen Betong Transport AS har ansvaret for logistikk på vegne av Ølen Betong AS, med over 100 kjøretøyer. Andre transportselskap i gruppen er S&J Transport AS, Ribes Betongpumping AS og Haugaland Containertransport AS.
Les mer om våre avdelinger her

Vår forretningsidè er:

Å produsere og omsette produkter i betong, samt tilknyttede produkter og tjenester som dekker behovet i bygg og anleggsmarkedet.

I 2007 etablerte Ølen Betong et datterselskap i Murmansk, nordvest i Russland, og åpnet fabrikkanlegg året etterpå. Her er nå betongblandeverk med høy kapasitet, flere produksjonshaller med elementfabrikk og verksted. I tillegg kommer logistikkavdeling og selskap for produksjon av tilslag til betongproduksjonen.

Historikk

Ønsker du å lese mer om vår historikk?
Klikk på linken og les om Ølen Betong sin opprinnelse og utvikling

Les mer

Video

Se denne 4-minutters stemningsfulle filmen som viser litt av vår aktivitet og noen av våre fabrikker og anlegg.

Vi har en side med enda flere videoer. Der vil du finne en rekke historiske snutter som ble brukt i forbindelse med vårt bokprosjekt i 2014, og en del andre små filmer av varierende alder og kvalitet.

Besøk videosiden