Ølen Betong - hjem

På betong-fest i Suldal

Det ble god stemning på åpen dag hos blandeverket til Ølen Betong i Suldal. – Vi ønsker å få tettere kontakt med de som bor her og som merker arbeidet vårt i hverdagen, sier driftsleder ferdigbetong, Vidar Miljeteig.

Publisert: 08.07.2019

Med god hjelp fra samarbeidspartnere Helgevold Elektro og Mapei ble det stinn brakke hos Ølen Betong i Suldal, 7.juni.

– Det er flott at de viser seg frem i Suldal, her kommer vi inn på innsiden og tett på produksjonen, sier Kristine Bøe Berge og mannen Olav Bakka Berge som sammen med døtrene Eline (6) og Johanne (4) er en av mange barnefamilier som er innom Ølen Betong i Suldal denne dagen.

På området oser det godlukt fra grillen og de mange besøkende koser seg i sommersola. Dørene åpnet klokka 14 og allerede to timer etterpå går arrangøren tom for mat, og må på handel.

Det er kjempekjekt at så mange dukket opp, det hadde vi kanskje ikke forventet, sier Miljeteig og divisjonsleder ferdigbetong Stian Berge mens de bærer på hamburgere, pølser og potetsalat. Her er aktiviteter som quiz, utdeling av effekter, maling av betongfigurer og dataspill.

– Bak her har vi også utstilt noen biler der folk kan få prøvesitte og se hvor vanskelig det kan være å oppdage andre trafikanter i blindsonen. Det er en nyttig opplevelse, mener Miljeteig.

Han er klar på at det er nyttig å møte bygdefolket og få tettere kontakt, ikke minst siden høy aktivitet i Suldal gir utfordring i forhold til transport og påkjenning ute blant de som bor i området.

– Da er det greit at folk har vært her, snakket med sjåførene våre og vet hvem de skal kontakte når det er noe, slår han fast.

Etter at Ølen Betong kjøpte anlegget i Suldal i 2012 har anlegget blitt pusset opp, og arbeidsstokken har økt fra to personer til fem.

Av store prosjekt i Suldal kan en nevne kabelforbindelsen North Sea Link i Kvilldal, som Statnett og National Grid står bak. Ølen Betong har også hatt større jobber med blant annet skred- og flomsikring ved kraftstasjonen i Hylen, og rehabilitering av Hydro sitt damanlegg på Holmavatnet. Nå skal de også levere betong til rehabilitering av en vanntunnel ved Saurdal kraftstasjon.

– Her har det skjedd mye siden vi tok over, det har vært mange fine samtaler rundt kjøkkenbord i Suldal med grunneiere og samarbeidspartnere i disse årene, sier teknologileder Roar Vigre som denne dagen står ute på plassen og ønsker alle gjester velkommen inn.