Ølen Betong - hjem

Betong for skrap, og skrap til betong

Da tomannsbedriften Nilsen & Sture hadde sin første forskalingsjobb i 2003, var det med betong fra Ølen Betong. I dag teller Nilsen & Sture 42 ansatte, og sto nylig for arbeidet med utvidelsen av Europas største skrapanlegg. Fremdeles med samme betongleverandør som i 2003.

Publisert: 04.01.2017

Nilsen & Sture har gjennom årene hatt en rekke oppdrag for Norscrap West. I oktober støpte Nilsen & Sture i samarbeid med Ølen Betong et 10.000 kvadratmeter stort dekke hos Norwcrap West. Foto: Kristian Gustafsson.

Av Kari Aakra, Medvind24.no

- Vi har vokst med Ølen Betong. De har levert betong til våre prosjekter siden «tidenes morgen». All betong vi bruker i våre prosjekt får vi fra dem, forteller daglig leder i Nilsen & Sture Betong, Bjarte Nilsen.

Selskapet med base på Storebotn på Askøy har levert betong- og forskalingsarbeider i hele bergensregionen i 13 år, til prosjekter som blant annet Landås skole, leilighetsbyggene Skuleneset Panorama og Norsk Gjenvinning på Sotra. For å nevne noen.

- Vi har jo opp gjennom årene fått oss mange faste kunder som vi jobbet tett sammen med, sier Nilsen.

Toppår i 2016

Nilsen & Sture tar betongjobber på alt fra grunnmurer på bolighus til store industribygg.

- Fleksibilitet og bred erfaring innen forskjellige markeder er noe vi ser på som en styrke for selskapet, påpeker Nilsen. Gjennomsnittlig leverer selskapet arbeid som omfatter ca. 11 000 kubikkmeter betong årlig. 2016 vil bli et toppår hva betongmengder angår.

- I 2016 er det blitt levert noe mer enn vanlig, først og fremst på grunn av det store prosjektet hos Norscrap West som vi har hatt en rekke jobber for de siste årene, forteller Nilsen.

Etter utvidelsen av anlegget vil Norscrap West være Europas største skrapanlegg i areal. Foto: Kristian Gustafsson.

Europas største

I slutten av oktober støpte Nilsen & Sture i samarbeid med Ølen Betong et ca. 10 000 kvadratmeter og 20 cm tykt betongdekke på Hanøytangen. Arbeidet er en del av Norscrap Wests utvidelse av anlegget. Når anlegget er ferdigstilt vil det være det største skrapanlegget i Europa i areal.

- Vi utvider området for å få bedre plass til lagring av varer. I tillegg bygger vi også nå et båtopptrekk. Vi utvider for å kunne ta imot rigger fra Nordsjøen til opphogging. Vi har hogget opp rigger før også, men da har de kommet inn til oss som mindre deler. Nå vil vi få muligheten til å ta inn hele plattformer, forteller Geir Bøe, daglig leder i Norscrap West.

Under ser du filmen fra hele storstøypen. (Fotograf: Kristian Gustafsson. )

Nilsen & Sture Betong as from Kristian Gustafsson on Vimeo.

I tillegg til betongdekket har også Nilsen & Sture stått for jobben med vegger til nytt driftsbygg og fundamentet for vinsjen for båtopptrekket; en konstruksjon på 30 x 15 meter.

Både leverandør og kunde

Norscrap West på Hanøytangen leverer i dag 75 000 tonn skrap årlig. Det meste av dette går til armering.

Vi leverer blant annet en god del til Badische Stahlwerke som produserer nett, som Ølen Betong igjen bruker som armering for betongelementene sine. Så ringen er på en måte sluttet med Ølen Betong både som leverandør til anlegget vårt og som sluttkunde hos en av våre største kunder, sier Bøe.

Samtidig som Norscrap West nå bygger ut for større jobber, har også Nilsen & Sture ambisjoner om vekst og enda større prosjekter.

- Vi vil selvsagt være med på så mange prosjekter som mulig og har fokus på stabilitet i arbeidsstyrken, faglig dyktighet og digitale KS-systemer. Vi har hatt et tett samarbeid med Ølen Betong siden starten. De var den gang den leverandøren som ga oss best pris, og har siden alltid levert som bestilt. Vi vet vi får betong av høy kvalitet som kundene våre er fornøyde med. De har vært en viktig bidragsyter til at vi har levert gode prosjekter i årenes løp. Når vi fremover tenker ytterligere vekst, vil det fremdeles være med betong fra Ølen Betong, sier Nilsen.