Ølen Betong - hjem

Betong til ny bru på Bømlo

Ølen Betong gjennomførte en krevende betongjobb den 13. og 14. februar. Da ble det levert hele 966 m³ ferdigbetong til en dekkestøp på den nye brua ved Brubakken, like før Rubbestadneset på Bømlo. Leveransene gikk dag og natt uten stans i de to døgnene arbeidet pågikk.

Publisert: 18.02.2013

To betongpumper måtte til for å puimpe betongen opp på selve brodekket som ligger 16 meter høyere enn den gamle broen
To betongpumper måtte til for å puimpe betongen opp på selve brodekket som ligger 16 meter høyere enn den gamle broen

Den 13. og 14. februar ble det utført en dekkestøp på hele 966 m³ ved Brubakken like før Rubbestadneset på Bømlo. Det ble kjørt med syv biler fra Stord, dag og natt, og fire biler fra Ølen på dagtid. I tillegg ble det brukt to pumper.

Laborant Solfrid Vevatne
Solfrid Vevatne

På blandeverket på Stord hadde de to dyktige mekanikere, Sverre Blikra og Geir Magne Espevoll, tilgjenglig under hele støpen. De hadde også 24 timers standby support fra Dorner. I tillegg var teknologileder Roar Vigre med på oppstart og store deler av oppdraget. Ølen Betong sin laborant, Solfrid Vevatne, hadde kontroll på betong- prøvingen, både på fabrikk på Leirvik og ute på byggeplassen.

Blandeverket på Stord leverte 788 m³, mens 178 m³ kom fra Ølensvåg, hvor teknolog Otto Aalmo stod for kontroll og prøvetagning. Betong og logistikk var godt planlagt helt ned til den minste detalj.

Oppstart var kl. 04.30 onsdags morgen, og hele støpen ble utført på 45 timer. Transportleder, Leif Roald Bjelland, var godt fornøyd med flyten i leveringen og skryter av de flinke sjåførene og pumpeoperatørene. Under hele leveransen var der kontinuerlig kontakt med prosjektleder Svein Magne Stokkevåg og anleggsleder Harald Aarsland fra Implenia.

Prosjektledelsen ga tilbakemeldinger om en meget god og vellykket støp, med et godt samarbeid og god dialog. I følge blandeoperatørene Atle Martin Aga, Henning Lie og Bastian Reimers har alt gått helt utmerket og de vil gi all honnør til alle som har bidratt. Samtlige involverte har vist en stor ”stå på” vilje og engasjement. Det viser seg gang på gang at Ølen Betong har en unik kompetanse og dyktige medarbeidere, spesielt når det kommer til store jobber som dette.