Ølen Betong - hjem

Betongvekst på Stord

Ølen Betong på Stord merker at næringslivet i området har god aktivitet også i 2019 – Vi vil gjerne vokse og styrke oss videre, sier produksjonsleder Henning Lie.

Publisert: 20.09.2019

For gjengen på Stord er det viktig med trivsel på jobb. Her er alle samla, (f.v) Henrik Bjørnson Berger, Vaidas Naureckas, Kjell Arne Almås, Frode Kleven, Henning Lie, Per Ivar Kårstad, Marcin Babul, Ian Syvertsen, Roar Hystad, Gediminas Kazlauskas, Johannes Gjerde og Nils Ove Eidsnes.

Det har skjedd mye på avdelingen og blandeverket til Ølen Betong på Stord siden Ølen Betong kjøpte ut blandeverket fra Engelsen i 1999.

Det har vert vekst siden Ølen Betong overtok, og nå er det 12 ansatte på fabrikken som leverer betong over hele Sunnhordaland og Sør-Hordaland.

- Det er blitt investert i både nye biler og oppgraderte bygninger. Det er kjekt å kunne være en del av et stort apparat som bistår, om det er med IT, ledelse, markedsføring eller andre fagfelt, mener Lie og sikter til hovedkontoret i Ølensvåg.

Avdelingen på Stord har også meget godt samarbeid med blandeverkene både i Gismarvik, Ølen, Suldal, Fana, Askøy og Laksevåg.

Sjåfør Nils Ove Eidsnes sørger for stødige leveranser til kunder på Stord.

Maritim næringsvekst

Næringslivet på Stord er har god aktivitet, spesielt innen sjøbruk og oppdrettsnæring.

– Det er stor aktivitet i markedet på Stord, dette ser også ut til å vedvare. Det er mye positivitet rundt bedriftene her, forteller Lie og trekker fram bedrifter som Kværner Stord, Los Marine og Unitech på Rubbestadneset, Lerøy Sjøtroll på Fitjar og Alsaker på Tysnes som alle har store prosjekt.

– Kværner har vi vært underleverandør til også tidligere, nå skal vi levere til den nye kaien som skal bygges og til forlengelse av kranbaner. Her har vi fått levering på 2500 kubikk, men det kan raskt tredoble seg i mengde, sier Henning Lie.

Dypvannskaien til Alsaker på Tysnes er ferdig, men der leverer nå Ølen Betong til et landbasert oppdrettsanlegg og trolig til et nytt administrasjonsbygg. På Rubbestadneset har Unitech store planer om nytt teknologisenter, og Los Marine har planer om å bygge en stor innendørs tørrdokk i tillegg til andre bygg på området. Lerøy Sjøtroll har Stord-avdelingen allerede levert ca 10.000 kubikk, men her kan det bli levering av ytterligere 2500 kubikk senere. Henning Lie trekker også frem flere bygg på næringsområdet Heiane på Stord, der noen er avsluttet og andre er på trappene. Han nevner også den nye ungdomsskolen på Bømlo som åpnet i 2018.

Henning Lie har stålkontroll fra blandekontoret.

Viktig med trivsel

På Stord mener ledelsen at trivsel på jobb og godt arbeidsmiljø skaper gode resultater. De jobber strategisk med å ha en ryddig, ren og god arbeidsplass med tydelig struktur. For gjengen på Stord er det nemlig viktig at det er sjåførene som er ansiktet utad for bedriften.

– Kundene våre er også fantastiske. Vi blir stort sett møtt med godt humør, god tone og et glimt i øyet, sier blandeoperatør Per Ivar Kårstad som jobber tett sammen med Henning Lie.

– Vi fungerer som sjefer, veiledere, hobbypsykologer, tilretteleggere og planleggere for både sjåfører og kunder, forteller Kårstad.