Ølen Betong - hjem

Først ute med lavvarmebetong

Sandnes & Jærbetong er en av de aller første som kan tilby lavvarmebetong, som minsker risikoen for riss og sprekker i betongkonstruksjoner.

Publisert: 19.09.2017

- Vi er kanskje den første i Norge som leverer dette nå i henhold til Statens vegvesen sin prosesskode, i hvert fall i Rogaland, sier daglig leder, Tor Magne Kvia.

Han og kontroll-leder Geir Inge Byberg er godt fornøyd med at bedriften har testet ferdig den nye betongen, og at den nå er klar for markedet. Betongen har fått navnet SV-lavvarme, og gir den fordelen at den utvikler mindre varme enn tradisjonelle betongtyper. Dermed minsker en risikoen for riss og sprekker i betongen, og gir kunden et produkt med lengre levetid.

En 60 meter lang og 4,5 meter høy veggkonstruksjon under bygging med SV Lavvarme betong fra Sandnes & Jærbetong, som er en av de første som kan tilby denne typen produkt.

- Vi har kjørt mange testprogram i isolerte herdekasser på en kubikk for å finne den rette herdesyklusen. Nå er vi endelig i mål og kan dermed etterleve Statens vegvesen sine nye krav på betongstandard, forteller Byberg.

Også Kvia legger vekt på at det er viktig for bedriften å kunne levere til Statens vegvesen sine mange prosjekt som kommer fremover. Vegvesenet har nylig lagt fram nye krav til betongstandard, der produksjon av SV-lavvarme er et krav for å kunne bli godkjent som betongleverandør.

Det har gått om lag halvannet år siden Sandnes Betong og Jærbetong gikk sammen og dannet det nye firmaet Sandnes & Jærbetong. Tidlig i 2016 kjøpte de også opp Dalen Betong på Jørpeland, og har dermed etablert seg som en tung aktør innen betongproduksjon i Rogaland. Nå har de flere store oppdrag, deriblant skal de levere omtrent 3.000 kubikk SV-lavvarme og 5.000 kubikk SV-standard til et veiprosjekt som Statens vegvesen har på Tasta, i forlengelse av arbeidet som foregår med Eiganestunnelen og Ryfast.

Langevatn- prosjektet for Kruse Smith og Eiganes dagsone for Implenia er også store prosjekter. Disse går nå mot slutten. Bedriften er en solid leverandør av både ferdigbetong, betongpeler og veirekkverk. I tillegg tilbyr de ReCon løblokker, prefabrikkerte betongdekke, som Bubbledeck og Plattendekk, samt Jerseyblokker, skilt- fundamenter og en rekke spesialprodukt. Bedriften har 45 sjåfører.

- Det er spennende tider for oss, og det er mange prosjekt på gang, mener Tor Magne Kvia. Sandnes & Jærbetong har blant annet, via avdelingen på Jørpeland, også levert betong til den nye broen som skal gå over til Jørpelandsholmen.

- Det er et viktig prosjekt, som også har engasjert mange i lokalsamfunnet, forteller Kvia.

Han viser også til en leveranse på 400 kvadratmeter Recon-løblokker til Statens vegvesen E39 Krossmoen som er godt i gang. Dette fordeler seg på tre murer med høyde på opptil 3,6 meter, og Kvia sier det har vært en fornøyelse å samarbeide med BS Graveservice, som utfører jobben.

- Leveranse av 12.000 meter betongpeler, herav 4.500 meter med bitumen til Seabrokers Entreprenør Service sitt prosjekt Sandnes Rådhus, går mot slutten. Logistikk og fremdrift har gått på skinner, forteller Kvia.

Han viser videre til Ydalir Stundentboliger på Ullandhaug der de har levert plattendekker på 3.500 kvadratmeter til Kruse Smith, og en ny leveranse til samme firma på et prosjekt i Hillevågsveien. Denne jobben er på totalt 6.500 kvadrat.

- Det er mange nye prosjekt på gang, infrastruktur, boligbygging, skoler, barnehager og næringsbygg innen handel. Samtidig må vi huske at det er stor aktivitet innen landbruksbygg, så vi ser bare lyst på fremtiden og gleder oss over det, sier Kvia.