Ølen Betong - hjem

Funkishus i betong

– Vi ville ha et hus som ikke var likt alt annet, som vi slapp å vedlikeholde, forteller Elisabeth Hauge og Erling Bøen i Erfjord.

Publisert: 23.11.2021

Funkis ved fjorden: Elisabeth og Erling bygger drømmehuset like ved Erlings arbeidsplass, i vakre Erfjord. Foto: Thomas Mortveit

– Når vi først skal bygge ville vi gjøre det grundig. Ølen Betong har gode produkter og kom med forslag og løsninger som passet veldig bra, sier Erling. Han er yrkesfisker og familiebedriften ligger på kaien hvor huset bygges.

Det gir en deilig og trygg følelse å gå på et slipt betonggulv som er lunt og elegant, uavhengig årstid. Det gir en god følelse av mykhet, selv om gulvet selvsagt er hardt. Betongens robusthet blir ekstra fin mot tre og stadig flere arkitekter søker kombinasjoner av disse solide materialene. Elisabeth og Erling bruker betongtypen som kalles DØNN-svinnredusert. Svinnredusert betyr at betongen blir betraktelig mer volumstabil. Dermed reduseres faren for sprekker og riss kraftig.

– Kundene våre har jo en klar forventing om at et slipt betonggulv skal være fri for sprekker og helt glatt. Det er mye bedre å forebygge sprekker ved å velge rett betong, altså DØNN-svinnredusert, enn å prøve å fikse skaden dersom noe skulle skje med et tradisjonelt gulv, forteller Arve Ribesen, betongteknolog i Ølen Betong.

Ølen Betong har gjennom en årrekke tilegnet seg unik kompetanse og erfaring. Med DØNN-serien ønsker de å nå enda flere som vil bruke betong til spesielle formål i sitt byggeprosjekt.

Erling og Elisabeths husdrøm har vokst frem over tid. Da de ble nysgjerrig på betong begynte grundig internettsøk og små befaringer. Elisabeth og Erling hadde flere runder med arkitektene før de fant den ideelle løsningen.

– Når du først bygger et hus ønsker du jo å finne de beste løsningene som gir resultatet du ønsker, sier Erling.

Det unge paret ville ha betong fordi det gir et fint uttrykk, er solid og passer med en moderne stil. Nå ruller en rekke av betongbiler Fra Ølen Betong inn på kaien. Ølen Betongs årelange og allsidige erfaring gjør at slike byggeprosesser går på skinner.

Erling jobber aktivt sammen entreprenøren, som sørger for at alt blir gjort i tråd med spesifikasjonene for betongtypen DØNN-svinnredusert.

– Det gjelder å følge instruksen nøye. Derfor har vi god dialog med entreprenøren når vi leverer DØNN-produkter, sier Arve Ribesen.

BETONGKOMPETANSE: Arve Ribesen i Ølen Betong merker stor pågang og nysgjerrighet for DØNN-produktene. -ta kontakt med oss så tidlig som prosessen som mulig, sier han. Foto: Thomas Mortveit

– I Ølen Betong ser vi jo en klar tendens: flere og flere vurderer betong når de skal bygge. Ikke bare næringsbygg, men også privatboliger. Betong åpner opp for helt andre muligheter, forklarer Arve Ribesen og Roar Vigre i Ølen Betong mens betongen pumpes opp til gulvet hvor Erling og Elisabeths gulv tar form.

Med DØNN-produkter som DØNN-armert, DØNN-fugefri og DØNN-svinnredusert løser du klassiske utfordringer. Du slipper armering på mindre gulv, du slipper fuger og du reduserer faren for frustrerende sprekker og riss.

– Mange privatpersoner har ikke tenkt på disse problemstillingene, men når du legger ned mye penger og krefter i hus vil du jo ha det beste, sier Arve.

– DØNN er en serie med betongprodukter med helt spesielle egenskaper, som gjør at du får best mulig resultat. For mange som ikke er i byggebransjen kan det være lett å tenke at betong er betong, men slik er det ikke, forklarer teknologileder, Roar Vigre, i Ølen Betong.

Han forteller at betongfaget er komplekst. Ved å velge rett betongtype til rett formål vil du få et mye bedre resultat. Ikke bare utseende, men også kvalitets- og kostnadsmessig.

– Vårt viktigste råd til deg som skal bygge - enten du er privatperson eller entreprenør, er å ta kontakt så tidlig som mulig i prosessen. Da kan vi bidra med vår kunnskap, erfaring og rett DØNN-produkt slik at du får et optimalt resultat, sier han og legger til.

– Jeg har et aldri så lite ønske til alle dere som skal bygge hus. Ikke glem betong. Det er et fantastisk materiale som kan brukes til langt mer enn grunnmur. Betong gir et bygg karakter, varighet og langt mindre vedlikehold. DØNN-produktene gir enorme muligheter, avslutter Roar.