Ølen Betong - hjem

Har fått Veidekke som ny kunde

Forrige uke signerte Ølen Betong en rammeavtale med Veidekke. Det betyr levering av rundt 10 000 m³ ferdigbetong i løpet av året og er med å sikre driften ved avdelingene i Bergen.

Publisert: 16.02.2015

Av Ellen Marie Hagevik

Portrettbilde av Stian Berge med en betongpumpe i bakgrunnen
- Avtalen betyr at vi kan planlegge kapasitet, utstyr og volum over tid, sier Stian Berge, divisjonsleder ferdigbetong. Foto: Ellen Marie Hagevik

Rammeavtalen gjelder for 2015 med opsjon. Den omfatter også Ribe Betong i Kristiansand. Stian Berge, divisjonsleder ferdigbetong, vil ikke ut med konkrete tall for Ølen Betong, men sier det er en betydelig avtale. Veidekke er også en ny kunde for Ølen Betong i Bergen, og Berge ser fram til å bygge opp et godt samarbeid

- Veidekke er en stor og viktig aktør som har prosjekter med store dimensjoner. Avtalen betyr at vi kan planlegge kapasitet, utstyr og volum over tid. Det er antydet at volumet vil bli rundt 10.000 m3 ferdigbetong i løpet av året, men dette avhenger av hvilke prosjekter som kommer, sier Berge.

Har begynt å levere

Han forteller at avdelingene på Laksevåg og Askøy allerede har begynt å levere til flere pågående tunnel- og byggeprosjekter. Blant andre Haraldsplass, Håkonsvern og Bergen Biogass.

- Det er ca. 30 ansatte totalt ved de to avdelingene. Rammeavtalen betyr både at vi sikrer driften der og allerede nå har behov for flere ansatte. Vi søker etter flere sjåfører og vurderer behovet for flere enn de 25 kjøretøyene vi har i dag, sier Berge.

Avdelingen på Askøy ble kjøpt opp for vel et år siden, og der pågår det oppgraderinger for mellom seks og åtte millioner. Blant annet med nytt blandeverk og sementsilo. Oppstart her antas å bli i løpet av uke 8.