Ølen Betong - hjem

Kick-off med DØNN

Nå skal ansatte i Ølen Betong få kunnskap og kompetanse om det nye DØNN-konseptet som ble lansert i 2020. Når koronaen slipper taket blir det forhåpentligvis skikkelig kick-off i alle ferdigbetong-avdelinger.

Publisert: 14.01.2021


Selv om koronaen satte en stopper for planlagt kick-off med Dønn-prosjektet er det viktig å engasjere de ansatte.

– Vi skulle jo etter planen ha en kick-off ute i alle avdelingene våre, med opplæring og festligheter, men det har punktert seg selv. Vi driver og arbeider hele DØNN-konseptet inn i sjela til våre ansatte, men gleder oss selvsagt til denne pandemien slipper taket, slik at vi kan treffe alle fysisk og virkelig gjøre stas over dette spennende verktøyet som vi nå har innført, sier Anders Molland, divisjonsleder ferdigbetong.

I november i fjor reiste gjengen som jobber med DØNN-konseptet rundt med DØNN-versjon av grillmat i trygge omgivelser der smittevernet står i høysetet. I november sto grillmesterne Roar Vigre og Anders Molland på Gismarvik, og i starten av desember var de innom Stord. Målet er å skape motivasjon ute i avdelingene.

DØNN-skolen som er under planlegging skal også gi kompetanseheving og opplæring både internt og eksternt.

– Vi ønsker å starte opp med DØNN-skolen så snart som mulig. Dette er nettverksbygging, her kan vi samles og lære mer om betong som produkt og byggemateriale. Vi er også interessert i å belyse hvilke utfordringer entreprenørene har tilknyttet betong som produkt, og målet er at vi skal utvikle oss faglig. Kompetansedeling er viktig for å bli bedre, mener Molland.

– Materiellet til DØNN-skolen er klart og stadig under utvikling, men korona-tiden påvirker oss. Intensjonen var å starte opp i høsten 2020 eller vinteren 2021, nå må vi vente til vi kan få til fysiske samlinger. Denne undervisningen bør helst ikke være digital, vi ønsker å ha fysiske samlinger både med prosjekterende part og de som utfører betongarbeid.

DØNN-produktene er allerede godt mottatt i markedet, spesielt er det blitt solgt mange kubikk av DØNN Fugefri etter lanseringen i fjor. DØNN Fugefri tillater støping av store arealer, opp mot 50 x 50 meter store felter, uten bruk av ekspansjonsfuger eller rissanvisere.

– Det gir et penere gulv som blant annet er mye mindre utsatt for riss, og ikke minst en betraktelig nedgang i reklamasjonsmengden når det gjelder synlige sprekker i betongoverflaten, eventuelt sprukne fliser dersom man har dette som sluttresultat. Dette er et ypperlig produkt der hvor man ønsker en flott betongfinish, eventuelt vil sikre at flotte overflateprodukter får en lang levetid, sier Anders Molland.

Grillmesterne Roar Vigre og Anders Molland på Gismarvik. 

Varemerket DØNN ble opprinnelig utviklet i 2007 og er siden den gang blitt videreutviklet av Betong Øst, som er en del av samme konsern som Ølen Betong, Nordic Concrete Group.

– Moderne forskning og teknologi har de siste tiårene gitt betongen unike egenskaper, og her har vi stått i første rekke. Produkter og løsninger må hele tiden tilpasses nye krav og kundebehov, mener Molland.

Hensikten er å forenkle hverdagen både for kundene og vi som leverandør. Vi velger nå å gi noen av våre unike funksjonsbetonger navn ut ifra formål, så håndterer man produktets spesifikke egenskaper i prosjekteringen. Derfor blir det nå lettere å velge riktig betong ut fra funksjonen den har og hva kunden skal bruke den til, noe som igjen gir kunden trygghet for at de velger riktig. Er du for eksempel gårdbruker og skal bygge ny driftsbygning trenger du råd om hvilken betong som blant annet vil tåle den kjemiske belastningen den blir påført gjennom driften. Mange kunder, både private og entreprenører, har stort behov for gode og tydelige råd slik at man kan sikre rett produkt til rett formål, sier Molland og peker på DØNN Landbruk som et godt alternativ for bonden.

Det finnes utallige resepter på betong, og betong er så mye mer enn vann, tilslag og sement. Det er vitenskap, og vi har svært dyktige teknologer som hele tiden arbeider for å optimalisere og utvikle vårt produkt, slår Molland fast.


DØNN-serien 

DØNN Solid 

Standardproduktet som brukes i konstruksjoner med tradisjonell armering til fundamenter, gulv, vegger eller etasjeskillere.

DØNN Armert

Ferdigarmert betong designet for mindre gulv til garasje og bolig med feltstørrelser inntil 8 x 8 meter.

DØNN Fugefri

Tillater støp av store gulvareal uten bruk av dyblede kontraksjonsfuger eller andre typer rissanvisere. Følger Mapei sitt mapecrete-system, og er komplementert med DØNN-konseptet sine prosjekteringsdokumenter og sikker jobbanalyse for å ivareta den kvaliteten vi ønsker at våre kunder skal oppnå.

DØNN Landbruk

Tilfredsstiller kravene til bestandig betong i konstruksjoner som er utsatt for husdyrgjødsel og avføring fra husdyr.

DØNN SKB

Selvkomprimerende betong som ved riktig utstøpningsteknikk og utstyr fyller de fleste støpeformer fullstendig uten vibrering.

DØNN Lavkarbon

En miljøvennlig betong med lavere Co2-avtrykk enn ordinær betong og øvrige produkter i DØNN-serien, og som synes godt i miljøregnskapet.