Ølen Betong - hjem

Legoklosser av betong slår an

- Vi satser på å øke produksjonen av Big Blocks, sier driftsleder ferdigbetong, Vidar Miljeteig. Målet er å doble salget av betongblokkene i løpet av 2019.

Publisert: 24.08.2018

Big Blocks er enkle å montere, rimelige og gir et naturlig utseende

Big Blocks er 1,2 meter lange betongblokker som er effektive å montere. Mureklossene som opprinnelig er fra USA er blitt et populært produkt hos Ølen Betong som har produsert blokkene i Gismarvik siden 2015.

- Det som er unikt er at disse blokkene er raske å mure med, her trenger en ikke tenke på at hver stein skal passe inn, sier Miljeteig om blokkene som en kan sammenligne med legoklosser som en stabler sammen.

- Vi tror dette kan være et godt alternativ til å mure med naturstein, Big Blocks har et naturlig utseende samtidig som de også kan konkurrere på pris, mener han. Robert Furdal i Etne var en av de første som fikk levert Big Blocks.

I 2016 hadde han bygd nytt hus og etter hvert dukket det opp behov for flere murer i den nye hagen.

- Disse elementene var kjempegode, det var en grei pris på produktet, det så fint ut og det ble raskt montert. Jeg er veldig godt fornøyd, slår Furdal fast.

Også Håvard Skjold i Ottar Skjold Maskin AS er godt fornøyd med elementene som bedriften har brukt til flere prosjekt.

- Big Blocks er enkle å mure med, det går raskt å få murene opp, og det ser bra ut. Det er absolutt et produkt jeg tror det vil være interesse for framover, sier Håvard Skjold. - Ølen Betong er også flinke til å levere produktene når de skal, det betyr mye, slår Skjold fast.