Ølen Betong - hjem

Leverer stor-rør til Nordland

1160 tonn betongrør har tatt sjøveien fra Ølen til havneprosjekt i Mo i Rana.

Publisert: 14.08.2018

- Rørene er dimensjonerte for å tåle mer enn vanlig, og har en diameter på 2400 mm, sier Østenstad.

Fem båtlaster med totalt 175 store falsrør ble fraktet med båt fra Ølen Betong til entreprenør Øijord & Aanes fra januar til mars.

- Rørene skal brukes i et havneprosjekt i Mo i Rana, hvor de skal legges i et 260 meter langt strekk fra kaikanten og over et større havneområde, forteller Knut Magne Østenstad, salgsleder for betongvare- avdelingen.

Hvert rør veier åtte tonn, og er produsert med mer armering i for å tåle større belastning enn standard- rørene fra Ølen Betong.

Rørene skal legges i et havneområde med høy aktivitet fra mange store kjøretøy. Samtidig sendes det også fortløpende leveranser til Trøndelag, hvor totalt 340 kummer og 3200 meter rør i forskjellige dimensjoner skal leveres til utbyggingen av nye fylkesvei 714 Lakseveien.

Prosjektet er entreprenør Bertelsen og Garpestad sitt største. Produksjonen til Lakseveien startet i begynnelsen av 2018 og vil pågå ut 2019. Samtidig sikter også betongvareavdelingen seg inn på flere større prosjekter i hele landet, sier Østenstad.

- Det er veldig mange store, tunge prosjekter på gang som er interessante for oss, særlig innen samferdsel. Vi har opparbeidet oss et godt samarbeid med flere entreprenører i hele landet, og jobber nå for å kunne bidra med våre betongvarer på flere prosjekter i tiden som kommer.