Ølen Betong - hjem

Nominert til årets bedrift

Ølen Betong kan stikke av med den gjeveste næringsprisen i regionen 6. mars. Betongspesialisten er nominert til Årets Bedrift av Haugesundregionens Næringsforening.

Publisert: 06.02.2015

- Kjempehyggelig! Bare å bli nominert er jo en stor ære, og en belønning for mange år med hardt arbeid, sier daglig leder i Ølen Betong, Svein Atle Berge.

Samtidig som Ølen Betong kan kvitterer med ny rekordomsetning fra fjoråret, tikker nominasjonen inn fra Haugesundregionens Næringsforening.

Portrettbilde av Svein Atle Berge utenfor fabrikken i Ølensvåg
Svein Atle Berge kan motta prisen som leder får Årets Bedrift under Haugalandskonferansen, 6.mars.

Kriteriene for nominasjonen til prisen er at selskapet må ha sitt hovedsete på Haugalandet, Sunnhordland eller Ryfylke. De nominerte må ha et godt økonomisk fundament og en god økonomisk utvikling. Bedriften skal være ledende og/eller nyskapende på sitt område, og aktiv som nettverksbygger i regionen. Bedriften må være en god arbeidsplass og representant for næringslivet i regionen.

- Selskapet er en solid bedrift med stor vekst og stort framtidspotensiale. Ølen Betong AS forventer en omsetning i 2014 på 670 millioner fra 582 millioner i 2013. Resultatet havner på ca 36 millioner kroner. Hele gruppen omsetter for over 1.2 milliarder og har 430 ansatte . Det er en nasjonal aktør med store oppkjøp, som har økt fra 5 til 22 produksjonsanlegg siden 2005. Ølen Betong har satset sterkt i Russland, nå kommer resultatene. Det er en bedrift som bidrar mye ilokalsamfunnet, og en viktig del av Ølensvåg-klyngen, heter det i juryens begrunnelse.

De andre nominerte dette året er Marine Aluminium AS, Karmøy og Salt Ship Design AS, Stord.

Prisen skal deles ut under Haugalandskonferansen 6. mars.

I juryen sitter Rolf L. Sjursen fra Haugesundregionens Næringsforening (HN), Anne K. Helgeland i Rogaland Ressurssenter, rådgiver Helge Seglem, Alexander Urrang Hauge i TV Haugaland, Anne Merete Haugen i DNB, og Egil Severeide fra Haugesundregionens Næringsforening.

Dette er det tiende året prisen deles ut. Tidligere vinnere :

  • 2013: Østensjø Rederi
  • 2012: Vassbakk & Stol
  • 2011: Sysco
  • 2010: Bremnes Seashore
  • 2009: Westcon
  • 2008: Knutsen OAS Shipping
  • 2007: Kystdesign
  • 2006: Solstad Offshore
  • 2005: DeepOcean
>