Ølen Betong - hjem

Nominert til årets bedrift - igjen

Ølen Betong kan stikke av med den gjeveste næringsprisen i regionen 4. mars. Betongspesialisten er nominert til Årets Bedrift av Haugesundregionens Næringsforening.

Publisert: 07.02.2016

Både Ølen Betong og Fatland Slakteri er nominerte til prisen Årets Bedrift som deles ut under Haugalandskonferansen 4.mars. Det vil si at to av de tre bedriftene som i år er nominerte til Årets Bedrift er fra Vindafjord. Fatland, Ølen Betong og Karmøy-baserte Hydal Group kjemper om prisen.

- Finalistene ble plukket ut etter en nøye saumfaring av en rekke kandidater i floraen av spennende bedrifter i vår region, skriver Haugaland Næringsforening på sine nettsider.

- En aktiv nettverksbygger

Ølen Betong er nominert til årets Bedrift for andre året på rad. Her fra storstøypen av Hålandsbrua i Etne, i mars i fjor. Foto: Kakra/medvind24.no

Ølen Betong var også en av de nominerte til prisen i fjor.

Ølen Betong er en av landets største betongprodusenter, med stort fokus på logistikk, innovasjon og vekst. Selskapet har kjøpt opp en rekke andre selskaper, og har nå 26 produksjonssteder over hele landet. De har egen teknologigruppe som jobber med produktutvikling på alle nivå. En årelang satsing i Murmansk i Russland gir nå gode resultater, og selskapet har sikret seg store kontrakter for levering til russisk gassindustri, heter det i juryens begrunnelse for nominasjonen.

Årets jury poengterer at betongspesialisten i Ølensvåg er en aktiv nettverksbygger og sponsor i lokalmiljøet.

Ølen Betong hadde i 2015 en omsetning på ca. 1,5 milliarder kroner, og hadde et solid overskudd. Selskapet har 450 ansatte på avdelingene i hele Norge og i Murmansk.

Må være en god arbeidsplass

Bedriftene som vurderes til prisen må ha hovedkontor i haugalandsregionen, kunne vise til en god økonomisk utvikling over tid, være en god nettverksbygger i regionen og en god arbeidsplass med godt arbeidsmiljø.

Tidligere vinnere av prisen er blant annet Østensjø Rederi, Vassbakk & Stol, Sysco, Bremnes Seashore, Westcon, Knutsen OAS Shipping, Kystdesign, Solstad Offshore, DeepOcean

Juryen består i år av Rolf Sjursen, Anne Merete Haugen, Anne Kristin Helgeland, Alexander Urrang Hauge, Helge Seglem og Egil Severeide.