Ølen Betong - hjem

Ny Betongstasjon i Vadsø

Kirkenes Ferdigbetong AS, der Ølen Betong eier 50%, satser med nytt betong- blandeverk i Vadsø. Den tidligere 'veiestasjonen' er demontert og komplett blandeverk er under rigging i september. Dette kommer i tillegg til betongfabrikken i Kirkenes.

Publisert: 14.09.2012

- Vi er i full gang med å bygge en "ny" betongstasjon i Vadsø, på en ny tomt ved havna, forteller daglig leder Terje Jakola i Kirkenes Ferdigbetong AS. - Det gamle anlegget er nedslitt og har gjort sitt og trenger avløsning.

Betonganlegget som nå rigges, har de siste årene vært utleid til Ølen Betong. Her har dette mobile Simen Mobi-mix verket vært rigget i på Torsnes i Jondal hvor det har produsert ferdigbetong til Jondalstunnelen (åpnet 7.9.).

Nå blir verket renovert, og satt opp utenfor Vadsø. - Vi bygger inn anlegget fullverdig isolert, tilpasset det kalde Finnmarksklimaet, og det blir utstyrt med Turbomatic energiverk, kan Jakola fortelle. Han håper å ha bygget lukket og anlegget i drift, innen midten av oktober og i god tid før høst/vinterstormene setter inn for alvor.

De mobile kontor-/ personallokalene blir flyttet og satt på allerede ferdigstøpt ringmur i uke 38. Varmehall for lagring av tilslag vil også bli bygget i 2013. Etter inngjerding og asfaltering til sommeren, vil betongstasjonen fremstå som et veldig fint anlegg på en av de absolutt beste industritomter i Vadsø.

Vi kommer tilbake med mer info og bilder når anlegget blir offisiellt åpnet neste sommer.