Ølen Betong - hjem

Ny sjef i Nor Aggregates

Joachim Haugen (25) er ny daglig leder i Nor Aggregates (NAG). Han mener maskinprodusert sand i tilslagsproduksjonen er fremtiden.

Publisert: 07.10.2021

Selskapet Nor Aggregates (NAG) ble startet for å kunne øke tilførselen av maskinprodusert sand i tilslagsproduksjonen, både fordi de naturlige sandressursene er begrenset, men også fordi dette gir en mer miljøvennlig løsning. Det er Ølen Betong som er eier av selskapet. Knuse/sikteverket til NAG har en nyutviklet vasketeknikk av maskinprodusert sand, siden høsten 2019 har det vore produksjon i vaskeanlegget som har stått på Gismarvik.

– Vi har produsert opp for halvanna år på Gismarvi. Nå har vi flyttet bort til Mjøndalen for å produsere tilslag der. Produksjonen går unna, og nå skal vi etter planen bli stående i Mjøndalen til høsten 2022, forteller den nyansatte lederen som har vært med i selskapet siden 2019. Da han startet var han eneste ansatte, og nå har selskapet tre på lønningslista.

– Vi har to i produksjon og så meg da. Det er klart det er et mål å bli enda flere, men er og opp til Ølen Betong om de trenger mer tilslag fra oss på andre blandeverk. Vi kan ikke øke produksjonen med den bemanningen vi har nå, det er helt sikkert, mener Joachim.

Han mener nøkkelen til suksess er å holde produksjonen oppe, når anlegget er ferdig i Mjøndalen vil en trolig ha produsert 170 000 tonn med sand i denne runden. Anlegget kan produsere et sted mellom 150 og 200 tonn per time. Nå håper Joachim at produksjonen kan bli aktuell for store samferdselsprosjekt fremover.

– Det hadde jo vært kjekt om vi kunne produsert til Rogfast-prosjektet, slår han fast.