Ølen Betong - hjem

Nytt bygg, nytt verksted, nye muligheter

Det nye ØB-bygget på Gismarvik begynner å fylles opp. På nyåret skal både produksjonshall, butikk og vaskehall være i drift. Verkstedet er allerede godt i gang.

Publisert: 13.01.2022

Dronebilde av vårt nye bygg på Gismarvik, med betongfabrikken i bakgrunnen.
Nybygget på Gismarvik går over 3000 kvadratmeter, og vil huse både betongvarebutikk, kontorplasser, vaskehall og verksted.

– Vi har fått det mye mer romslig, og veldig mye er nytt: Løftebukk til personbil, nytt utstyr og ikke minst; nytt hydraulikkverksted som vi har fått levert i samarbeid med Jans Hydraulikk i Ølen. Det er kanskje noe av det kjekkeste ved det nye verkstedet. I tillegg til mye av det nye, vil vi også få bedre struktur på ting med det nye verkstedet, sier teknisk leder for Ølen Betong Transport, Roald Sandsgård.

De totalt fem ansatte på ØBTs verkstedet har flyttet fra Ølensvåg til flunkende nye lokaler på Gismarvik.

Med bedre plass, og nytt utstyr har verkstedet også satt seg nye mål for driften fremover.

– Vi håper at vi skal kunne gjøre mer av alt selv, blant annet ta EU-kontroller og bomkontroller på pumper her i eget verksted, sier Sandsgård.

Verkstedet tar seg av alt som må ordnes på alle biler iØBT? , totalt ca 100 kjøretøy.

En av våre mekanikere fokusert på arbeidet sitt.
Bjørnar N. Hjelmervik er en av totalt fem ansatte som flyttet med verkstedet fra Ølensvåg til Gismarvik.

– Jeg håper også at vi snart kan bli flere på laget. Blant annet kunne vi gjerne tenkt oss en ny lastebilmekaniker som kan lære seg påbygg, seier Sandsgård.

Samtidig som det nye verkstedet er satt i drift, begynner det også å fylles opp i andre deler av bygget.

– Over nyåret vil vi ha flyttet inn i den nye butikken for betongvarer, og ha fått nye former, sier daglig leder i Ølen Betong, Lars Norekvål.

Signalbygget på Gismarvik har vært en betydelig satsing for Ølen Betong og bidrar også til et større og samlet miljø på ytre Haugalandet.

– Vi har investert 60 millioner kroner i å etablere bygget på et fremtidsrettet og attraktivt næringsområde for Haugalandet. Vi har hatt plassmangel, og ved å flytte bilverkstedet til Gismarvik får vi frigitt plass til mer produksjon i Ølensvåg, samtidig som vi får samlet de delene av virksomheten vi hadde i Haugesundområdet på et sted, sier Norekvål.

En mekaniker som sveiser noe.
Sondre Åsheim er kommet godt i gang med arbeidet i det nye verkstedet.

Blandeverket på Gismarvik ble etablert i 2013, og har i dag 10 personer i arbeid. Med nybygget like ved, vil Ølen Betong ha nærmere 25 ansatte på Gismarvik.

I tillegg til verksted, vaskehall, produksjonshall og betongvarebutikk, har også nybygget plass til enda flere.

Ølen Betong har 7-8 kontorer selv som vi disponerer, mens hele 2. etasjen i bygget er tenkt til utleie, sier HR-leder i Ølen Betong, Turid Berge-Osen.

– Det er rundt 20 moderne og flotte kontorplasser ledige i 2.etasje, og vi håper selvsagt det er andre bedrifter som kan tenke seg å leie hos oss. I tillegg kan vi selv benytte oss av disse kontorplassene dersom det blir behov for det en gang i fremtiden, sier Berge-Olsen.

Les mer om:
BÆREKRAFT
Solceller på taket av flere fabrikker