Ølen Betong - hjem

Ølen Betong er Årets bedrift!

Betong-spesialisten fra Ølensvåg stakk av med den gjeve prisen på Haugalandskonferansen fredag 4.mars.

Publisert: 07.03.2016

Daglig leder Svein Atle Berge og HR-leder Turid Berge-Olsen mottok prisen, heder og ære foran en stappfull Maritime Hall under Haugalandskonferansen fredag 4.mars.

Ølen Betong ble kåret til Årets bedrift 2016 under festkvelden på Haugalandskonferansen fredag 4.mars. Vindafjord var godt representert under kårets store næringslivsbegivenhet: Både Fatland og Ølen Betong var nominerte til prisen Årets Bedrift sammen med Karmøy-baserte Hydal Group.

Ølen Betong var også en av de nominerte til prisen i fjor.

- Ølen Betong er en av landets største betongprodusenter, med stort fokus på logistikk, innovasjon og vekst. Selskapet har kjøpt opp en rekke andre selskaper, og har nå 26 produksjonssteder over hele landet. De har egen teknologigruppe som jobber med produktutvikling på alle nivå. En årelang satsing i Murmansk i Russland gir nå gode resultater, og selskapet har sikret seg store kontrakter for levering til russisk gassindustri, heter det i juryens begrunnelse for.

Årets jury poengterer at betongspesialisten i Ølensvåg er en aktiv nettverksbygger og sponsor i lokalmiljøet.

Ølen Betong hadde i 2015 en omsetning på ca. 1,5 milliarder kroner, og hadde et solid overskudd. Selskapet har 450 ansatte på avdelingene i hele Norge og i Murmansk.

Må være en god arbeidsplass

Bedriftene som vurderes til prisen må ha hovedkontor i haugalandsregionen, kunne vise til en god økonomisk utvikling over tid, være en god nettverksbygger i regionen og en god arbeidsplass med godt arbeidsmiljø.

Tidligere vinnere av prisen er blant annet Østensjø Rederi, Vassbakk & Stol, Sysco, Bremnes Seashore, Westcon, Knutsen OAS Shipping, Kystdesign, Solstad Offshore, DeepOcean Juryen består i år av Rolf Sjursen, Anne Merete Haugen, Anne Kristin Helgeland, Alexander Urrang Hauge, Helge Seglem og Egil Severeide.