Ølen Betong - hjem

Ruster seg for nye oppdrag

I løpet av mars vil Ølen Betong ha produsert siste Pile Cap til Yamal LNGs gigantfelt i Sibir. Men allerede har Murmansk-avdelingen store planer om nye leveranser til neste år, og er snart utrustet med ny produksjonshall for å ta unna nye ordrer.

Publisert: 11.12.2015

- I november ble Pile Cap nummer 3 000 produsert. Nå har vi ca. 700 igjen av hovedordren, og regner med å være ferdig i mars. Men vi har allerede startet planleggingen av en ytterligere ordre til et tilleggsfelt i Sibir, og regner med å produsere flere pælehodefundamenter fram til juli/august neste år, forteller generaldirektør for Ølen Betong i Murmansk, Atle Berge.

Nye muligheter

Innen utgangen av neste år kan Ølen Betong i Murmansk dermed ha produsert over 4 000 Pile Caps. Og samtidig som Pile Cap-produksjonen går sin gang, ruster avdelingen seg for leveranser av andre produkter til nye ordrer.

- Det er mye som skjer her i regionen nå. Vi håper på å levere betongpæler til et større prosjekt i Murmansk, og ferdig- betong til en bro og storbygg som er under planlegging. Samtidig er vi stadig i dialog om leveranser til større ut- byggingsprosjekter i byen, som kan gi oss mye arbeid de kommende årene, forteller Berge.

I løpet av høsten har det også reist seg nytt bygg på anleggstomten i Murmansk. En ny 3 000 kvadratmeter stor hall nærmer seg nå ferdigstillelse og ligger parallelt med hallen som ble reist i 2014.

Bygger ut

- Hallen ble tett tidlig i desember. Samtidig jobber vi kontinuerlig med utvidelse og opparbeiding av tomten vår. Det arbeidet gjør vi med egne maskiner, og jobben vil pågå utover vinteren, sier Berge.

Varmecontainere fra Tyskland ankom i slutten av november, og ti store varmevifter skal installeres fordelt på de to hallene. To traverskraner med en løftekapasitet på 36 tonn ankommer til våren. I Ølen Betongs eget sandtak i Lavna går produksjonen fremdeles for fullt. Etter planen skal sandtaket ha produsert nærmere 200 000 tonn innen årsskiftet.

- I november hadde vi besøk av et teknologiteam, Roar Vigre og Morten Pedersen. Vi la nye målsetninger for produksjonen og nå er vi spente på om vi klarer å komme opp i det planlagte volumet i løpet av 2015, sier Berge