Ølen Betong - hjem

Satser på el-biler

Ølen Betong har gått til innkjøp av flere el-biler som firmabiler. I Bergen har de også fått sin egen lab-bil.

Publisert: 01.12.2021


– Dette er en viktig del av miljøprofilen vår, og stadig flere byggeplasser blir null-utslippsarenaer, dermed må vi ha elbiler for å komme inn. Denne satsingen er kommet for å bli, sier daglig leder i Ølen Betong, Lars Arvid Norekvål.

Bedriften har nylig kjøpt inn 7 el-biler som firmabiler, i tillegg har de i avdelingen i Bergen fått sin egen lab-bil som går på strøm.

– Fasilitetene for lading er jo også blitt veldig mye bedre, og rekkevidden mye lenger. Nå kan en av disse administrasjonsbilene som vi har å omtrent 50 mil uten lading, da begynner det å bli bra, mener Norekvål som også viser til at de har fått en egen el-truck på lageret i Ølensvåg.

Anders Molland er en av de som har fått egen el-bil som firmabil, og som er godt fornøyd.

– Det fungerer veldig godt, ikke minst siden den har såpass lang rekkevidde. Da klarer du en tur til Oslo, og den fungerer godt på vinteren. Dette avspeiler jo at organisasjonen tar miljøsatsingen på alvor, mener han.

Den nye lab-bilen i Bergen er nylig ankommet avdelingen, og Knut Ståle Lyngstad gleder seg til å teste den ut.

– Laboratorie-bilen vår reiser rundt på mange byggeplasser. Flere av disse arbeidsområdene er jo fossil-frie, og da må også denne bilen være el-bil, forteller han og mener dette er en del av fremtiden der en nok også etter hvert vil se andre og større kjøretøy som også blir elektrifisert.