Ølen Betong - hjem

Stor aktivitet på Haugalandet

Ferdigbetongavdelingene på Haugalandet ser frem til travle tider. Rogfast troner selvsagt som det største prosjektet fremover, men årsavtalen med GL Prosjektservice sikrer også rekordlevering av ferdigbetong.

Publisert: 15.11.2023

Boligkomplekser under konstruksjon

— Rogfast blir naturligvis et veldig viktig prosjekt for blandeverket vårt i Gismarvik, totalt skal vi levere rundt 120–130 000 kubikk betong i døgndrift over fem år, sier regionsleder for ferdigbetong på Haugalandet, Alfi Bringedal. Alfi er klar på at denne jobben vil sikre god drift for Gismarvik i lang tid, noe som også har gitt en økt bemanning fremover. I tillegg kommer det flere store prosjekt i regionen. Alfi trekker frem årsavtalen med GL Prosjektservice som et viktig oppdrag i selskapet. — Dette er en stor kunde der vi skal levere rundt 18 000 kubikk i året, mest fra blandeverket på Gismarvik, men også med bidrag fra Ølen og Stord.

GL Prosjektservice har mange ulike prosjekt, og gjennom denne avtalen skal Ølen Betong levere betong til alle GL sine jobber. — Vi snakker om boligprosjektet Vannkanten i Aksdal, Edda Kino, renseanlegg på Åkra, Arareier høydebasseng på Karmøy inkl glid, bygging av den nye Vindafjordhallen, Haraldsvang Skole, Frakkagjerd Ungdomsskole og Byggetrinn 2 for Helse Fonna for å nevne noe. Det var sterk konkurranse om å få avtalen med GL Prosjektservice, så vi er godt fornøyde med å klare å lande den, forteller Alfi.

På blokka for avdelingen på Stord er det også mange prosjekter på gang, blant annet Aker-prosjekt på Eldøyane, Nye Stord VGS og levering til Skanska prosjektet Yggdrasil på Årskog, som også innbefatter to glidestøper.

I Suldal er det gode tider med nytt sykehjem og rehabilitering av Statkraft sine vanntunneler som nettopp er ferdigstilt. I tillegg skal vi i gang med sikring av R13 tuneller for BMO som er rett rundt hjørnet avslutter Alfi.