Ølen Betong - hjem

Stor betongjobb i svarte natta

Det bygges for fullt i Fyllingsdalen. Natt til søndag 18.11. utførte Ølen Betong en stor betongleveranse midt på natta - i høljeregn. Med 7 betongbiler, 2 betongpumper og kollegaer med stå-på vilje, gikk jobben som planlagt.

Publisert: 19.11.2012

Produksjonsleder Knut Ståle Lyngstad

- Vi hadde en støp på Oasen igjen natt til søndag, forteller produk- sjonsleder Knut Ståle Lyngstad.

- Denne gangen var det litt utfordringer. Været var ikke helt med oss. Opprinnelig skulle støpen ha startet klokka 18:00, men det var kraftig nedbør på ettermiddagen. Så etter at vi hadde hatt noen runder med metereologisk institutt klokka 16:00, tok vi avgjørelsen om å utsette oppstarten til kl 19:30 på lørdagskvelden.

Ni tunge kjøretøyer og 400 m³ betong

Hele syv betongbiler var i bruk for å få fraktet nesten 400 kubikkmeter betong fra blandeverket på Laksevåg og frem til byggeplassen i Fyllingsdalen, en distanse på ca 5 km. Med en produksjon i gjennomsnitt på 56,4 kubikkmeter i timen, tok leveransen over syv timer. Først i tre-tiden på natten kunne sjåfører og blandeoperatør vaske utstyret og reise hjem til en velfortjent strekk på køya. Da var 397,5 kubikkmeter betong produsert, transportert og pumpet opp i forskalingen på det som skal bli nye Oasen kjøpesenter.

- Vi brukte en 36 m pumpe, samt en 41 m som vi fikk fra Haugesund, samt 7 betongbiler, forteller Lyngstad.

Ved en slik stor jobb er det viktig at ingen ting kan gå galt eller at entreprenøren får stans i fremdriften. Men her var bedriften godt forberedt.

- Vi hadde 2 backupverk (blandeverk i beredskap om noe skulle skje), og egen mekaniker på stedet.

Ølen Betong sin mest erfarne betongteknolog, Otto Aalmo, var hentet fra hovedkontoret i Ølensvåg for å stå for prøvetaking og kvalitetsoppfølging. Her skulle alt være 'på G'. Igjen var det god planlegging som gjorde at alt gikk så godt. Kombinert med medarbeidere som ikke går av veien for å bruke lørdagskvelden og natta til å sikre betongleveranser når og hvor det behøves. Fleksible og dyktige medarbeidere er en av bedriftens store fortrinn når krevende oppdrag skal utføres.