Ølen Betong - hjem

Utvidelse av Oasen Storsenter, Bergen

Ølen betong avd. Bergen fikk store leveranser av ferdigbetong til utvidelsen av Oasen Storsenter i Fyllingsdalen. Hovedentreprenøren på prosjektet er LAB, som totalt har bestilt over 1200 m³, en jobb den erfarne staben på Laksevåg har rett kompetanse til å løse.

Publisert: 11.10.2012

520 m³ betong på en natt

Produksjonsleder Knut Ståle Lyngstad

Natt til fredag den 27. september kl. 24:00 ble det startet levering av 540 m³ dekkestøp (som på fagspråket defineres som B45 MF40). Dette utgjør ca 65 billass med betong!! Produksjonsleder Knut Ståle Lyngstad og drifts- og salgsansvarlig Anders Helland hadde planlagt oppdraget nøye og utført alle nødvendige forberedelser på en god og tilfredsstillende måte. Totalt var det satt opp ni biler, men to ble tatt av jobb for å være klar for nye leveranser tidlig fredags morgen.

God planlegging og backupverk i beredskap

Blandeverket på Laksevåg med flere betongbiler utenfor

I planleggingen av støpen inngikk sikring ved fabrikken der elektriker og mekanikere var i beredskap. Det ble også gjort avtale med to backupverk. Fremdriften skulle skje raskt og to betongpumper ble derfor benyttet ved denne jobben, en med 36 m og en 41 m bom. En kunne derfor ikke risikere uforutsatt stopp i produksjon eller leveranser.

- God planlegging gjorde at støpen gikk svært godt, sier Produksjonsleder Knut Ståle Lyngstad. Det var vel ikke en ting som ikke var sjekket opp i før vi startet. Vannverket, BKK, statens vegvesen og Yr. Så her var vi forberet på det meste, og kunden var veldig fornøyde med både leveransen og betongen.

I sommer fikk Ølen Betong sin avdeling i Bergen ny blandemaskin og oppgradering av hele verket. - Denne natten fikk vi testet anlegget på det råeste, forteller Knut Ståle Lyngstad. -Vi lastet opp ni biler og kjørte på rekke når kl var 23.45. Tre minutter over midnatt var det betong i rørgatene, da var vi i gang og blandet i ett hele natten. Non Stopp. -Totalt ble det levert 540 m3 på denne jobben, sier han og legger til: -men om tre uker kommer det en ny støp på 700 m3.

Riktig kvalitet hadde høy prioritet

Teknologileder Roar Vigre

For å sikre resept og gjennomføring av kvalitetskontroll så reiste teknologileder hos Ølen Betong, Roar Vigre, ens ærend fra Ølensvåg til Bergen for å få være med på jobben. -Jeg hadde gleden av å komme opp til Bergen for å være med på denne dekkestøpen og er både imponert og tilfreds over den oppfølging, planlegging og kvalitetssikring som våre ledere i Bergen har påvist, sier Vigre, som var tilstede under hele støpen, både på blandeverk og på byggeplass. Han var selv oppe og gjennomførte prøving og hadde samtaler med entreprenør på byggeplassen, føyer til: -Jeg kan melde tilbake fra LAB’s Prosjektleder Børge Skurtveit og bas Pieter H De Jonge om at de var meget godt tilfreds med gjennomføring og betong! -Fastheten i betongen lå på over 40 Mpa mandag morgen, dette var avgjørende krav fra byggeledelse for at videre fremdrift kunne starte, sier han til slutt.